Omgeving

Wonen in een prachtig parklandschap, achter de duinen 

Bent u al bekend in Vogelenzang, dan hoeven wij u niet te vertellen hoe fijn het is om hier te wonen.  

Vogelenzang bloeit en groeit door haar verenigingsleven, gemeenschapszin en de prachtige landschappelijke ligging nabij de duinrand. Maar Vogelenzang bloeit vooral door haar inwoners die zich ontwikkelen en willen doorgroeien in hun woonsituatie en maar wat graag aan het dorp verbonden blijven.  

Vogelenzang en omgeving 

Vogelenzang is onderdeel van de gemeente Bloemendaal, gelegen aan de noordelijke rand van de Duin- en Bollenstreek. Omringd door prachtige bollenvelden en weiden is dit authentieke dorp een ideale plek om te wonen. U vindt hier rust, comfort en gezelligheid binnen handbereik!    

Centrale ligging 

Vogelenzang is misschien omgeven door veel natuur, maar dat betekent niet dat het dorp afgelegen ligt. Sterker nog, de ligging is ontzettend centraal en dichtbij omringende dorpen en steden. Vogelenzang ligt aan de N206 en vlak bij de N208, waardoor u binnen 10 minuten rijden in Bennebroek of Hillegom bent. Liever een dagje uit in Haarlem? Of winkelen in Hoofddorp? Ook hier bent u met de auto in 20 minuten.   

Mocht u liever met de trein reizen, kunt u uw auto gratis parkeren op Hillegom Station. Vanuit hier bent u met 20 minuten op Leiden Centraal Station. In een kleine drie kwartier bent u op Den Haag Centraal of Amsterdam Centraal Station.

Bovendien hoeft u voor een heerlijke stranddag niet ver uit te wijken. Zo ligt het brede strand van Langevelderslag maar 8 kilometer verderop; een klein halfuurtje fietsen!  

Recreatie  

Vogelenzang biedt een klein scala aan winkels en restaurants. Zo kunt u voor uw boodschappen terecht bij de Coop of lekker eten bij Pannenkoekenhuis De Oase.   

Elke woensdag kunt u langslopen bij het dorpshuis voor het buurtbakkie, een lekker kopje koffie met zelfgebakken taart, op maar een paar meter afstand van uw huis. In het dorpshuis kunt u ook terecht voor andere activiteiten, zoals biljarten, bridgen of fitness. Een plek voor ontspannen, ontmoeten en onthaasten.  

Het bestaande dorpshuis wordt in een nieuw jasje gestoken. Met een aantal kleine ingrepen krijgt het gebouw een nieuw uiterlijk. Vanwege de koppeling van het dorpshuis en sportpaviljoen krijgt het jeugdhonk een nieuwe entree.  

Een belangrijk onderdeel van het plan is het sportpark, dat met een nieuwe serie aan sportvelden voor tennis, voetbal en jeu de boules een breed scala aan sporters kan bedienen. Het nieuwe sportpaviljoen voor SVV en TVV komt tussen het dorpspark en het sportpark en wordt gekoppeld aan het dorpshuis.  

Natuur

Natuurliefhebbers kunnen genieten van de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen, waar u in 20 heen fietst. U kunt hier eindeloos wandelen door bossen, duinen en heide. Bijna overal zijn er paden om lekker af te struinen of met goed weer herten te spotten. Kortom, de ideale plek om tot rust te komen.

Rondom Vogelenzang zijn er nog meer activiteiten te ondernemen. Zo bent u binnen 10 minuten in Linnaeushof, Europa's grootste speeltuin; ideaal voor een dagje uit met de kinderen. Bovendien zit de Keukenhof op een kwartiertje afstand, waar u de prachtige bloemenzee in het voorjaar kunt bewonderen. In Vogelenzang zelf kunt u uiteraard ook genieten van het jaarlijkse Bloemencorso.


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring