Het plan

U kunt zich nog niet inschrijven voor een woning. We maken de data via de nieuwsbrief bekend. 
U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

 

Wonen in Vitaal Vogelenzang is vanuit drie basisprincipes vormgegeven.  

Een dorpspark voor iedereen 

Het huidige parkeerterrein tussen het dorpshuis, de IKC en sportvelden wordt omgetoverd tot een nieuw bijzonder dorpspark. Dit dorpspark vormt  de verbinding tussen de verenigingen, de onderwijsgebouwen en de bestaande én nieuwe bewoners van Vogelenzang.  

Het  nieuwe dorpspark wordt een aantrekkelijke plek voor alle inwoners van Vogelenzang. Er kunnen activiteiten plaatsvinden, zoals een kerstmarkt, intocht van Sinterklaas, schoolsportdag of huldigingen na sportcompetities. Het park ligt wat verder van de woningen, zodat ook een dorpsfeest in de buitenlucht denkbaar is. 

Landschappelijk wonen 

Het wordt een woonomgeving voor iedereen: starters, gezinnen met kinderen én ouderen. Er komen 72 woningen in een mooie mix van typen en prijsklassen. Het aanbod bestaat uit 18 hofwoningen, 18 parkwoningen, 12 herenhuizen, 6 twee-onder-een- kapwoningen en 18 appartementen.  

De woningen krijgen een dorps karakter. Er is veel aandacht voor de directe verbinding van de woningen met het landschap. Alle voordeuren van de woningen zijn gericht naar het landschap, dat zich zowel binnen en buiten het plangebied bevindt. De buitenruimtes aan de voorzijde van de woningen zijn volledig autoluw ingericht, waardoor de landschappelijke inrichting hier de vrije ruimte krijgt.  

Om de kwaliteit van het landschap te benadrukken en te integreren, hebben de woningen  natuurlijke en subtiele kleurnuances en materialen.  

Sportpark  
Ontmoeten, sporten en spelen in een natuurlijke omgeving 

Voor jong en oud, actief sportend of juist voor diegene op zoek naar rust. Iedereen uit het dorp komt samen in de bestaande en nieuwe voorzieningen rondom een groen ontmoetingscentrum in het plangebied.  

Rondom het buurtpark vindt u straks tal van voorzieningen voor het dorp: natuurlijk het bestaande dorpshuis, maar ook het nieuwe sportpaviljoengebouw, het jeugdhonk en IKC De Paradijsvogel. Het nieuwe sportpark kan straks een breed scala aan sporters bedienen met sportvelden voor o.a. tennis, voetbal en jeu de boules. 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring